Levél az Ünnepelttől

Megosztás

Kedves Szeretteim!

Amint jól tudjátok, közeledik a születésnapom. Megtiszteltetés számomra, hogy minden évben ünnepséget rendeztek, és úgy tűnik, ez idén is így lesz. Nagyon sok ember vásárol sokat, rengeteg a külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsor, hirdetések, reklámok, és a világ minden pontján arról beszélnek, hogy születésnapom egyre közeledik. Igazán nagyon jó érzés tudni, hogy legalább egyszer egy évben sok ember gondol rám.

Bővebben: Levél az Ünnepelttől

Vasárnapi szolgálat

Megosztás

Akkoriban pénztáros voltam egy pesti MÁV-állomáson. Korán hajnalban kezdtük a szolgálatot – vasárnap is -, sok volt az utas, egymás után mentek a vonatok.

Bővebben: Vasárnapi szolgálat

Ne nyúlj a kaktuszhoz!

Megosztás

A gyönyörűen virágba borult kaktuszok látványa lenyűgözte az ötéves kisfiút. ,,Ne nyúlj a kaktuszhoz!" - hangzottak édesanyjának figyelmeztető szavai, amikor a kisfiú egy virág után nyúlt, hogy letépje.

Bővebben: Ne nyúlj a kaktuszhoz!

Az emberek játszanak a szavakkal

Megosztás

Az emberek játszanak a szavakkal. Úgy éppen mint a gyermekek a játékkockával.
Csakhogy a szavak veszedelmesebbek, mint a játékkockák. Nem lehet összeszedni
őket és elrakni a ládába, ha rosszul sikerült a játék.

Bővebben: Az emberek játszanak a szavakkal

A valóságod

Megosztás

Nem a bűnöd vagy; minthogy a bűn már nem meghatározója annak, aki egységbe került Jézussal. Új szíved van és az jó. ,,Új szívet adok nektek, új szellemet öntök belétek... Saját Szellemem lakik bennetek, s megteszem, hogy parancsaim szerint éljetek..." (Ezékiel 36:26-27 Egyszerű Fordítás).

Bővebben: A valóságod

Harmónia

Megosztás

Szorgalom. Munka. Pihenés. Kikapcsolódás. Mindennapjaink részei ezek a fogalmak. A következő történet segítségünkre lehet egy kis elmélyülésben e témakörben:
A fiatal sólyom elmondta anyjának, hogy komoly tervei vannak.

Bővebben: Harmónia

A három pillangó

Megosztás

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három kicsi pillangó. Testvérek voltak és nagyon szerették egymást. Egyformák voltak, de mégis különbözőek, mert különböző színűre festette a szárnyacskájukat a szivárvány.

Bővebben: A három pillangó

A béka és a kagyló

Megosztás

A tófenekén egy kagyló élt csendben, békésen. Minden éjjel előre haladt egy keveset. Szeretett gyönyörködni a finom színekben, amelyet a Hold fénye a vízre rajzolt, ezer meg ezer színárnyalatra bontva. Ugyanebben a tóban élt egy béka is, aki nem kevéssé volt büszke ugró-és énekesi képességére.

Bővebben: A béka és a kagyló

Csak átszálló hely!

Megosztás

Kedves ismeretlen barátom, ki olvasod e sorokat, és még nem fogadtad be szívedbe az Úr Jézust, úgy most, szeretettel kérlek, jöjj velem rövid időre, egy - képzeletbeli - filmszínházba, és foglaljunk helyet, a nézőtéren. Sorra kialszanak a fények.

Bővebben: Csak átszálló hely!

Az Úr trónja előtt!

Megosztás

Amikor az öregasszony egy dolgos, de egyszerű élet végén meghalt,
rögtön ott volt a hosszú sorban és nyugodtan haladt ő is a legfőbb
Bíró felé. Amint a célhoz közeledett, egyre inkább tisztán hallotta az
Úr szavait.

Bővebben: Az Úr trónja előtt!

Keresés