A könyörületesség legyen a legfontosabb

Megosztás

KENNETH COPELAND

A könyörületesség legyen a legfontosabb

Kérlek, mutasd meg nékem a Te dicsőségedet.  - 2 Mózes 33:18

Szerinted mi Isten legkiemelkedőbb, legfontosabb tulajdonsága?

Valaki azt mondaná, hogy az ereje. Más szerint a szentsége. De maga Isten más választ adna.


A választ a 2 Mózes 33-ban találod. Itt Mózes azt kéri Istentől, hogy mutassa meg a dicsőségét.

A „dicsőség” szó szerint „nehéz súlyt” jelent. A legsúlyosabb, legnagyobb, legfontosabb dolgot jelenti valakivel kapcsolatban. A teljes értékét jelenti.

Tehát Mózes valójában ezt mondta: „Uram, látni akarom a legnagyobb dolgot Veled kapcsolatban. A legfontosabb tulajdonságodat akarom megismerni.” Mit válaszolt neki Isten?

A 34. fejezet 6-7. verse választ ad erre: „És az Úr elvonula őelőtte és kiálta: Az Úr, az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú és igazságú. Aki irgalmas marad ezeríziglen; megbocsát hamisságot, vétket és bűnt.”

Gondolkozz csak el ezen! Amikor Mózes arra kérte Istent, hogy mutassa meg a legfontosabb dolgot magáról, Isten a kegyelmét mutatta meg neki.

Ez azt jelenti, hogy ha követni, utánozni akarjuk Istent (ahogy az Efézus 5:1 mondja), akkor az a legfontosabb, hogy kegyelmesek legyünk. A viselkedésünket mindenek fölött kegyelemnek, jóságnak, megbocsátásnak és könyörületességnek kell jellemeznie. 

Legyen a mások iránt való kegyelem a legfontosabb dolog az életedben, és akkor meg fogják látni Isten dicsőségét benned!

Igei olvasmány: 2 Mózes 33:7-23, 34:5-10

Légy részese!!

Ki van jelen:

Oldalainkat 123 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

752756
MaMa23
TegnapTegnap373
Ezen a hétenEzen a héten1485
Ebben a hónapbanEbben a hónapban7042
ÖsszesÖsszes752756
UNITED STATES
US