Főlap

Napi tanítások

Megosztás

MÁJUS 21

Társörökösök

És [Istenkihozá őket ezüsttel és arannyalés nemzetségeikben nem volt egy beteg sem— ZSOLTÁROK 105,37.

Istennek az volt a terve — az Írásokból láthatjuk —, hogy minden, ami Izraellel kapcsolatos, magán viselje a bőség és a siker bélyegét. Továbbá, a betegségnek és a gyengeségnek nem volt helye közöttük. És ennek így kell lennie a Gyülekezetben is. Mindennek, ami a Krisztus Testével, az Újszövetség Gyülekezetével kapcsolatos, magán kell viselnie a jólét, a siker, a gyógyulás, a bőséges ellátás és az egészség bélyegét. 

Amit Isten Izraellel kapcsolatban mondott, azt a Gyülekezetre is vonatkoztatta. A Róma 1,16 azt mondja: Mert nem szégyenlem a Krisztus Evangéliumát, mert Istennek ereje az minden hívőnek üdvösségére…” 

Scofield megjegyzi, hogy az ‘üdvösség’-nek fordított görög és héber szavak magukba foglalják a szabadítás, a biztonság, a megőrzés, a gyógyulás és az egészség (épség) fogalmát. A Jézus Krisztus Evangéliuma akkor nem más, mint Isten ereje a szabadulásra. Isten ereje a biztonságra és a megtartásra. Isten ereje a gyógyulásra és az egészségre.

MegvallásMaga a Szent Szellem tesz bizonyságot az én szellememmel együtt, hogy én Isten gyermeke vagyok. Mivel pedig én az Ő gyermeke vagyok, ezért én az Ő örököse vagyok. Örököse Istennek, az univerzum teremtőjének, és örököstársa Jézus Krisztusnak!

Légy részese!!

Ki van jelen:

Oldalainkat 5 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók

678605
MaMa72
TegnapTegnap129
Ezen a hétenEzen a héten72
Ebben a hónapbanEbben a hónapban2254
ÖsszesÖsszes678605
UNITED STATES
US